Biografie

2Destroy speelt een combinatie van groove- en thrashmetal. Door zware, ruige ritmes te combineren met rauw gitaarwerk creëren de drie muzikanten het voor 2Destroy kenmerkende bandgeluid. Met een strakke, moderne sound speelt Melle van Vilsteren dissonante thrash riffs en melodieuze solo’s die zowel bestaan uit zorgvuldig gekozen gitaarlijnen als snelle licks. Tijdens deze solo’s valt er geen leegte, Jelle Beumer neemt namelijk met zijn eigen ontwikkelde basstijl de rol van de rhythm gitaar op zich; met veel powerchords, distortions en een agressieve speelstijl waarborgt hij tijdens het solowerk van Melle de kracht van 2Destroy. De keiharde drumpartijen van Marc Over, gebaseerd op death- en groove metal, zijn afgestemd op de melodieën van de gitaren. Deze creëren het dynamische geheel. De rauwe death metal zang van de drummer, ondersteund door backing vocals van Jelle en Melle, maakt 2Destroy compleet. Marc haalt voor het schrijven van de teksten inspiratie uit zijn dagelijks leven. Het overbrengen van frustraties over slechte eigenschappen van mensen en een kritische blik op zichzelf en de maatschappij staat hierbij voorop.

Het trio heeft veel gewerkt aan een eigen sound, en het materiaal samenhangender gemaakt. De nummers zijn dynamisch, en ondanks dat ze met 3 man spelen, is het geluid vol en krachtig; ”Een muur van geluid”, en “strak op elkaar ingespeeld”

- Martijn Westerholt (Delain, ex-Within Temptation).

Geschiedenis

In 2017 werd Toy Destroy opgericht uit New Challenge Let's Play als een project van jongeren om rock en metal te spelen. Bestaande uit vijf muzikanten speelde Toy Destroy uitsluitend covers, van o.a. Muse, Metallica en System of a Down. In 2018 veranderde de band van bezetting, en daarmee veranderde ook de koers van de muziek. Twee van de oprichters, Jelle Beumer en Marc Over, bleven. Marc, de drummer, werd ook de leadzanger. Jelle wisselde van gitaar naar bas. Met aanstelling van gitarist Melle van Vilsteren werd de huidige line-up compleet gemaakt. Vanaf dat moment ging de formatie van hardrock-covers over naar harde metal. Het repertoire werd vervangen door eigen materiaal, dat beïnvloed is door bands als Lamb of God en Sepultura. Toy Destroy speelde diverse shows tussen 2018-2020, waaronder een Hedon Zwaar concert met Menschwalsch en Infantry, en een show in Jack’s Music Bar. Recent hebben de bandleden gereflecteerd over de richting die ze in willen, evenals concrete plannen gemaakt over hun ambities. Daarom veranderde in 2022 de band hun naam, van Toy Destroy naar 2Destroy.